Malaga shopping

shopping-malaga

Detta var en gång i tiden en stad full av familjeägda butiker längs Spaniens sydkust (också känd som Costa del Sol), men Malaga har nu blivit en av landets mest representativa städer, med mer än en halv miljon invånare. Det är staden där den store målaren Pablo Picasso en gång bodde och i dag bor där Antonio Banderas.

Malagas shopping har också förbättrats mycket under årens gång, med nya köpcenter och försäljningsställen med kända märkesnamn, som bara fanns i de större kosmopolitiska städerna förr i tiden. Men det som ger Malaga sin sanna anda finns fortfarande bevarat i alla lokalbutiker, vilka sömlöst blandar sig med de mer moderna och ger besökare en mycket skön och hemlik känsla.

Nog sagt om det, här kommer nu en lista över några av Malagas mest representativa köpcenter och butiker:

Vialia Malaga

Adress: Explanada De La Estación, 1

Detta köpcenter är ganska underligt placerat i en knutpunkt för transport i närheten av stadens bussterminal och tågstationen Renfe. Här finns många toppfasionabla butiker och några av stadens bästa biografer. Köpcentret har också sina egna parkeringsplatser och dessutom ett stort urval av restauranger som serverar många olika rätter.

Plaza Mayor Köpcenter

Adress: Calle Alfonso Ponce De León, vid motorvägen A7, Guadalmar avfart (Parador del Golf)

Något av det mest speciella med det här köpcentret är att det ligger utomhus, vilket gör shoppingen till en mycket mer avslappnad och förfriskande upplevelse. Köpcentret har flera butiker som säljer märkesvaror och många restauranger, men huvudattraktionen är ändå de 20 filmdukar av toppkvalitet som biokedjan Yelmo erbjuder.

Larios Centro Köpcenter

Adress: Avenida Aurora, 25

Detta köpcenter ligger mitt i Malagas centrum och här hittar du märkesbutiker och restauranger, allt praktisk samlat på samma ställe. Det finns också ett stort Eroski-varuhus i köpcentret, vilket är mycket attraktivt för lokalbefolkningen.

Vogue

Adress: Sancha de Lara, 6

Denna butik har specialiserat sig på att erbjuda de senaste trenderna inom mode för både män och kvinnor. Här finns några av de bästa märkena i branschen och butiken är en god representant för alla andra klädaffärer i Malaga. Det kan vara ganska dyrt att handla på Vogue, men priserna är desamma i andra märkesaffärer i staden.

La Mallorquina delikatessbutik

Adress: Calle Sagasta, 1

La Mallorquina är en mataffär som säljer bearbetad mat som skinka och ost, allt av den bästa kvalitet som finns i Malaga. De säljer även vin, oliver och många andra delikatesser och butiken är det ideala stället för varje turist som gläds av den äkta lokala shopping-upplevelsen.