Restauranger i Malaga

restaurant-malaga

En av de många aspekter som alltid överraskar turister som besöker Malaga, är den enorma variation av restauranger som staden bjuder på. Matkulturen här, som i resten av Spanien, är en mycket central del av lokalbefolkningens vardag och måltider är aldrig något man har bråttom med. Lokala rätter varierar mycket, men tapas är utan tvekan det mest populära sättet att äta på i staden. Vegetariska restauranger är också vanliga i Malaga och de kan erbjuda något av det bästa inom vegetarisk mat i Europa.

Några av Malagas restauranger:

Cafetería Córdoba 7

Adress: Córdoba St, Nº 7

Detta lilla kafé visar sig vara ett av Malagas mest populära. Det erbjuder sina gäster många traditionella rätter från området och dessutom smårätter för folk som har bråttom, t.ex. sallader, smörgåsar, kakor, croissanter och mycket mer. Några av deras mest representativa rätter är gazpacho andaluz, paella, porra antequerana, rabo de toro och croquetas caseras, vilka alla lockar många lokala matentusiaster varje dag.

El Tintero

Adress: Salvador Allende Av, 350, 29018

Tfn: +952 206 826

El Tintero är den mest populära av alla de små restaurangerna som ligger längs stadens kustlinje. Den är berömd för sina skaldjurs- och fiskrätter och har både traditionella och moderna rätter och drycker, som paella och sangria för att nämna ett par av dem. En av denna restaurangens mest färgrika aspekter är att den inte har någon egentlig meny. I stället sjunger servitörerna ut rätterna medan de bär ut dem och lämnar dem på de bord som ber om dem.

Restaurante Gallego Candamil

Adress: Cuarteles 15.

Tfn: +34 95 232-3907

Denna restaurang ligger i närheten av den lokala tågstationen och har blivit mycket populär bland Malagas invånare på grund av de utsökta galiciska rätterna som serveras där. När det kommer till tapas, så har de stadens bästa och allt till mycket rimliga priser.

La Posada de Antonio

Adress: Calle Granada, 33

Tfn: +952 217 069

Detta är ingen annan än den berömda Antonio Banderas restaurang. Restaurangen erbjuder en hel rad typiska rätter och några mer internationella. Priserna är mycket rimliga och om man har tur, kan man ramla på själva skådespelaren, om han just då är i Spanien.

Parador de Málaga Gibralfaro

Adress: Castillo de Gibralfaro

Tfn: +34 95 222-1902

El Parador är en mycket typisk restaurang i Malaga som har blivit välkänd på grund av sin förstaklassiga service och matens höga kvalitet. En av dess huvudkarakteristiker är att den har en mycket varierad vinmeny, som har något för varje besökare. Restaurangen har också ett “månadens vin”, vilket innebär att de varje månad erbjuder ett kvalitetsvin för ett lockande pris.